GREMIS DE VALÈNCIA

 La ciutat de València és la ciutat d'Espanya amb més carrers dedicats a oficis i professions. En total, més d'una trentena. Això es relaciona amb la prosperitat urbana que estem estudiant en el nostre tema 5.

En aquest exercici propose que trobeu aquests carrers de la nostra ciutat i feu aportacions en el fòrum fins que completem la trentena (o més).

Com ha de ser l'aportació? Nom del carrer + breu explicació de l'ofici + localització. No t'oblides de dir el teu nom o no tindras nota!!!

Ànim!

11 comentarios:

  1. Carrer de Ballesters, el seu nom es deu als tallers on la gent es dedicava a construir principalment ballestes, encara que també construien altres objectes. Aquest carrer es situa entre el Carrer dels Transits i el C.Poeta Querol.

    ResponderEliminar
  2. Carrer dels Brodadors, el seu nom es deu a els integrants del gremi que es dedicaven a fer brodats i adornaments, tenien com a objecte principal les cadires de muntar. Aquest carrer es situa entre Carrer de la Corretgeria i Plaça de la Reina.

    ResponderEliminar
  3. Carrer dels Adressadors,es troba prop de Baró de Càrcer.El seu nom es deu als treballadors que preparaven i adreçaven el vellut,sent aixina una ocupació principal dels molts telers que hi havia en la ciutat,en especial menció als que hi havia en el barri dels Velluters.

    ResponderEliminar

  4. Carrer de Cabillers, el seu nom es deu a els barbers y al perruquers, tambe dels que amanien perruques i postissos de pèl, esta ubicada al costat del carrer campaners i de el carrer Torrent nombre 1.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Vigila l'ortografia i mira si relament és un ofici medieval.

      Eliminar
  5. Carrer dels Flassaders.
    Aquest es el carrer dels artesans teixidors de flassades o mantes de llana en general. Es troba prop de l'antic Convent de la Mercé i s'estén des de l'avinguda Maria Cristina fins al Carrer dels Cedacers.

    ResponderEliminar